Friday, December 14, 2007

TARAFTARCA BOMBA KUPON

BOMBA KUPON

K Maç T Oran

515 Wehen-Freiburg 1 2.8
141 Paris St Germain-Toulouse 2 4
265 Piacenza-Triestina 2 3.3
421 Lazio-Juventus 1 3.2

Toplam Oran : 118.27

Thursday, December 13, 2007

Sekoninho'nun iddaa kuponu

taraftarca güney amerika editörünün, orta doğu ve balkanların en çok kazandıran adamı iddaa tahminleri. oynamak mecburi değil, kaybetmek garanti :D

Tahmin Oran

144 Karlsruher - Sc Hamburger Sv 2 2,00

345 Fulham - Newcastle United 2 2,20

424 Valencia - Barcelona üst 1,70

TOPLAM = 7,48

Bülent UYGUN'dan 15 Yıllık Acı İtiraf

Turkcell Süper Ligi’nde Sivasspor’u zirveye taşıyan Kocaelispor eski yıldızlarından Bülent Uygun “Kocaelispor’dayken transfer teklifleri ile motivasyonumuz bozuldu. Basın da bunu kullandı ve şampiyonluktan olduk” diyerek acı bir itirafta bulundu…

Kocaelipor eski kaptanlarından, Güvenç Kurtar, Saffet ve Sefa Sirmen ile birlikte yıldızı parlayan Bülent Uygun, şimdi Sivasspor’u Turkcell Süper Ligi’nde zirveye taşırken, aynı Kocaelispor’un kaderini yaşıyor. Genç teknik adam, Kocaelispor yıllarıyla ilgili görüşlerini açılarken de, acı bir itirafta bulunuyor.

Şampiyonluktan Olmuştuk

15 yıl önce Süper Lig’in (O zamanki adıyla 1.Lig’in) zirvesine çıkan Kocaelispor’da forma giyen Bülent Uygun, Galatasaray As Başkanı Adnan Polat’ın transfer teklifini görüşürken objektiflere yakalanmış ve bu görüntüler, ilk yarıyı lider bitiren Kocaelispor’da olumsuz atmosfer yaratmış, Kocaelispor ikinci yarı hızla gerilere düşmüş ve ligi üçüncü sırada bitirebilmişti.

Önlemlerimizi Aldık


Bu günleri hatırlatan, bunu hata olarak kabul eden ve basının da olayın üzerine giderek Kocaelispor’u şampiyonluktan ettiğini söyleyen Bülent Uygun, Milliyet Gazetesi’ne verdiği demeçte “O zamanki hatayı şimdi biz yapmıyoruz. Tüm önlemlerimizi aldık. Sivasspor’umuzu şampiyon yapmak için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Tabiiki transfer teklifleri olacak ama basının bunu kullanıp, bizi şampiyonluktan etmesine engel olacağız” dedi.

Wednesday, December 12, 2007

16 'dev' belli oldu


Şampiyonlar Ligi'nde 6. hafta mücadeleleri sonrası ikinci tura yükselen 16 takım belli oldu. İkinci tur kuraları 21 Aralık'ta İsviçre'de çekilecek.


Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde, 2007-2008 sezonunun gruplardaki son hafta maçları tamamlandı.



Oynanan maçların ardından 8 grupta ikinci tura yükselen 16 takım ile grup üçüncüsü olarak UEFA Kupası'na katılmaya hak kazanan 8 takım belli oldu.

Devler Ligi'inde 2. tur kuraları, 21 Aralık Cuma günü İsviçre'de çekilecek. İkinci tur maçları ise 19-20 Şubat ve 4-5 Mart tarihlerinde oynanacak.


A GRUBU
Temsilcimiz Beşiktaş'ın da yer aldığı A Grubu'nda ikinci tura yükselen 2 takım Porto ve Liverpool oldu.


Beşiktaş gruptan çıkmak için galibiyet gereken maçta Porto'ya deplasmanda 2-0 yenilirken, diğer maçta ise Liverpool deplasmanda Marsilya'yı 4-0'la geçti.



Bu sonuçların ardından Porto 11 puanla grup lideri, Livepool ise 10 puanla grup ikincisi olarak adlarını bir üst tura yazdırdılar. Marsilya 7 puanla UEFA Kupası'nın yolunu tutarken, Beşiktaş ise 6 puanda kaldı ve Avrupa'ya veda etti.


B GRUBU
B Grubu'nda ise daha önce gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen Chelsea, son maçında Valencia ile evinde golsüz berabere kalırken, gecenin en önemli maçlarından birinde Schalke evinde Rosenborg'u 3-1 yendi.



Bu sonuçların ardından Chelsea 12 puanla grup lideri, Schalke ise 8 puanla grup ikincisi oldu. Almanya'dan eli boş dönen Norveç temsilcisi Rosenborg 7 puanla UEFA Kupası'na katılma hakkı kazanırken, Valencia ise 5 puanla son sırada kaldı.



C GRUBU
A Grubu ile birlikte son maçlara bütün takımların tur şansı ile girdiği C Grubu'nda gülen takımlar Real Madrid ve Olympiakos oldu.



Haftaya lider giren Real Madrid, Barneabeu'da Lazio'yu 3-1 yenerken, gecenin zorlu maçında Olympiakos evinde Werder Bremen'i 3-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından Real Madrid 11 puan ve averajla lider tamamlarken, aynı puana sahip Yunan temsilcisi de ikinci olarak gruptan çıkmayı başardı. 6 puanda kalan Werder Bremen UEFA Kupası'nın yolunu tutarken, Lazio ise 5 puanla grup sonuncusu oldu.

D GRUBU


Milan'ın Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası'na katılacak olması nedeniyle, daha önce oynanan maçlar sonunda D Grubu'nda Milan ve Celtic ikinci tura yükselen takımlar olmuştu.

Bu grupta 3. olarak UEFA Kupası'na katılan takım ise Shakhtar Donetsk'i geride bırakan Portekiz'in Benfica takımı omuştu.



E GRUBU

E Grubu’nda Barcelona, daha önce gruptan çıkmayı garantilemişti. Katalan ekibi son maçında Nou Camp’ta konuk ettiği Stuttgart’ı, 1-0 geri düşmesine rağmen 3-1 mağlup etti ve 14 puanla grubu lider tamamladı.



Lyon ise, deplasmanda karşılaştığı Rangers’ı 3-0 mağlup ederek 10 puanla grup ikincisi oldu ve bir üst tura adını yazdırdı. 7 puanla üçüncü sırayı alan Rangers ise UEFA Kupası’na katılmak hakkı elde etti.

F GRUBU


İkinci tura çıkanların ve UEFA'ya gidecek ekibin daha önce belli olduğu F Grubu'nda ise formalite maçları oynandı. Deplasmanda Roma ile 1-1 berabere kalan Manchester United, topladığı 16 puanla grupların en başarılı ekibi oldu.



Roma 11 puanla ikinci olurken, son maçında Dinamo Kiev'i 3-0 yenen Sporting Lisbon 7 puanla üçüncü oldu ve UEFA Kupası'na katılma hakkı elde etti. '0' çeken Dinamo Kiev ise Devler Ligi'nin en başarısız ekibi oldu.

H GRUBU


Bu grupta ise daha önce bir üst tura çıkmayı garantileyen Sevilla ve Arsenal, liderlik için son maçlarına çıktı.

Deplasmanda Slavia Prag'ı 3-0 yenen Sevilla 15 puanla grup lideri oldu. Steaua Bükreş'i 2-1 yenen Arsenal ise grubu ikinci sırada tamamladı. 5 puanlı Slavia Prag UEFA Kupası'na giderken 1 puanlı Bükreş Avrupa defterini kapattı.

G GRUBU


Inter'in daha önce vize aldığı grupta, Fenerbahçe son maçında CSKA Moskova'yı 3-1 mağlup ederek ikinci tura adını yazdırdı.

Sarı-lacivertliler, 11 puanla hem Türk takımları içerisinde en yüksek puanı aldı ve hem de kulüp tarihinde ilk kez tur atlama başarısı gösterdi. Sahasında Inter'e 1-0 yenilen PSV ise UEFA Kupası’nda katılma hakkı kazandı.

Tuesday, December 11, 2007

porto beşiktaş maçına taraftarca yorumu...


Maçı kesinlikle kazanması gereken taraf beşiktaş, kaybetse hiçbirşey kazanıp veyahuta kaybetmeyecek olan yine beşiktaş. fakat gel gör ki kadroyu kurarken yıldız olacak diye alınan futbolcuların fiyasko olduğu ve hiç istekleri yokmuş. maç bitsede eve dönsek diye sahaya çıkmış bir takım görüntüsündeydi beşiktaş.


İstbuldaki maçta sakat olan kaleci yerine yedek kalecileri oynamıştı portonun. Bu maç oynayan kaleci as kaleciydi. Sanırım beşiktaşlı futbolcular tekrar sakatlanmasın diyerek yada kalecinin suratına felan gelir diye düşünerek şut bile çekmediler.

ağlanacak haline güldüm beşiktaşın. evet güldüm çünkü insanları kandırmaları aklıma geldi. maçtan bi kaç saat önce kazım kanat ntv de şöyle diyordu: " beşiktaş bu akşam tarih yazacak, delgado yıldız olduğunu gösterecek, son haftalarda performansı her geçen gün artıyor" , "bobo tello delgado bunlar dünyanın izlediği yıldızlar"

televizyonu izlerken içimden "hasssiiee lan" dedim. "şaka mı yapıyor bu"dedim.

sinan engin çıkıp " kazanıp üst tura çıkıcaz" türünde laflar ediyordu.


gülmemek eldemi.. hem bizimle dalga geçiyorlar. hem attıkları yalana kendilerinide inandırıyorlar. git kardeşim ya taraftar bu kadar keriz mi?!



taraftarca...

Premier Lige de mi el attın allahsız!


Artık premier ligi izlerken aklıma bu fotograf gelecek...

Mohamed Ali: "Bugünkü aklım olsaydı…"


Belçika'da doğdu, futbola orada başladı ve 1.Lig'de forma giydi. 10 yıldır Türkiye'de top koşturuyor ama bu sezon Sivasspor'da attığı gollerle şöhreti 33 yaşında yakaladı. Antrenman yapmayı sevmeyen bir oyuncu olduğunu ve bunun yanlışlığını 30 yaşından sonra anladığını söylüyor, bir oyuncunun ne kadar yetenekli olursa olsun çalışmadan belli bir noktayı aşamayacağını vurguluyor.

Mazlum Uluç


Öncelikle isme takıldım. TFF'nin kayıtlarında adın Mohamed olarak geçiyor. Bunun nedeni ne?


Ben Belçika'da doğduğum için Belçikalılar ismimi kendi telaffuzlarına göre yazmış. Adım Muhammet Ali ama kayıtlara Mohamed diye geçtiği için resmi yazışmalarda da bu şekilde kullanılıyor.


33 yaşında futbolunun baharını yaşıyorsun. Türkiye'ye ilk gelişin Sakaryaspor'a. O dönemde 23 yaşındaydın. İstersen biz daha öncesinden, Belçika döneminden başlayalım.


Beş yaşımda Gent takımında oynamaya başladım ve 23 yaşıma kadar da aralıksız o takımın formasını giydim. 17 yaşımda profesyonel oldum ve 6 sezon A takımda oynadım. Sonrasında da Sakaryaspor'a transfer oldum.


İlk maçımda Wilmots'u tutmuştum


Belçika Ligi'ndeki ilk maçını hatırlıyor musun?


Futbol hayatımdaki en önemli anılardan birisidir o. 17 yaşımdaydım ve Standart Liege'e karşı deplasmanda oynayacaktık. Standart Liege'in en etkili oyuncusu da Wilmots'tu. Onun en iyi dönemiydi. Teknik direktörümüz bana "Wilmots'la adam adama oynayacaksın" dedi. İlk maçına çıkan 17 yaşında bir çocuk için oldukça zor ve heyecan verici bir görevdi doğrusu. Maç çok iyi geçti, 1-0 yenildik ama ben Wilmots'a karşı oldukça başarılı olmuştum.


Sonrasında neden Belçika'da kalmak yerine Türkiye'ye gelmeyi ve Sakaryaspor'u tercih ettin?


O dönemde Gent takımında yabancılara karşı çok iyi davranmıyorlardı. Bu arada biz de Türkiye'ye kampa gelmiş ve hazırlık maçları oynamıştık. Türkiye'den birçok takım bana transfer teklifinde bulunmuştu. Ancak takımın menajeri beni vermek istemedi. Sonrasında ise para kazanma düşüncesiyle satışıma karar verdiler. Bu defa da ben karşı çıktım. Kulüple aramızdaki ipler iyice gerildi. Serbest kalabilmek için 2-3 ay futbol oynamadım. Sonunda ikna olup beni bıraktılar ve Sakaryaspor'a geldim.


Sakaryaspor'a geldiğinde teknik direktör kimdi?


Takımın başında Zeynel Soyuer vardı. Ancak benim transferime çok da sıcak bakmamıştı. Hatta neredeyse hiç ilgilenmemişti. Sonuçta ben Belçika 1.Ligi'nden gelmiş bir oyuncuydum ama o beni neredeyse antrenmana bile almıyordu. Birkaç gün sonra takımın başına İlyas Tüfekçi geçti, o sezon 2.Lig'de şampiyon olduk ve ben de iyi bir sezon geçirdim.


Belçika'da yabancılara iyi davranmama meselesine dönersek, Serhat Akın da Anderlecht'te aynı nedenle mi sıkıntı yaşadı?


Yok hayır. Bu genel bir sorun değildi. Gent takımının kulüp menajeri Türkleri sevmiyordu. Bana açıkça "Yabancılarla çalışmak istemiyorum" demişti. O dönemde Bosna'dan iki oyuncu transfer ettiler. "Bunlar yabancı değil mi?" diye sorduğumda, "Açık söyleyeyim, ben Türklerle çalışmak istemiyorum" karşılığını verdi.


Biz seni forvet olarak biliyoruz ama sen ilk maçına Wilmots'u durdurmak göreviyle çıkmışsın.


Aslında benim gerçek mevkiim forvet arkası. Ama Gent'te orta sahada da oynadım libero da oynadım. Bazen sol kanatta da görev yaptım.


Avrupa'daki futbolcularımız genellikle futbolla eğitimi bir arada götürebiliyor. Sen bu konuda ne yaptın?


Ben eğitimimi erken dönemde bıraktım.


Pişman mısın peki?


Şu anda pişman değilim çünkü sevdiğim bir işi yapıyorum, ama sanırım futbolu bıraktıktan sonra eğitimimi erken yaşta terk ettiğim için bir pişmanlık yaşayacağım.


Denizlispor, Çaykur Rizespor ve Diyarbakırspor tecrübelerin var. Bu şehirlerin hangisi senin için özel bir anlam taşıyor. Hangisinde çok mutlu olduğunu söyleyebilirsin?


Aslında Denizli'de ve özellikle de Sakarya'da çok güzel günler geçirdim. Ama herkesin önyargılarının aksine Diyarbakır'da da çok güzel günler yaşadım. Diyarbakır insanların kafasında düşündüğü gibi bir yer değil. Ben de ilk gittiğimde tedirgindim, "Burada nasıl futbol oynanır?" diye düşünüyordum. Ama Diyarbakır'da gerçekten çok rahat 1.5 sezon geçirdim.


Halkın takıma desteği nasıldı?


Geçtiğimiz sezon bizim farklı bir durumumuz vardı. Yönetimimiz yoktu, başkanımız yoktu. Dolayısıyla seyirci de bize fazla tepki göstermedi.


Sivasspor'un Süper Lig'e çıktığı sezon 20 golle büyük bir katkı yapmıştın. Sonrasında takımdan ayrılman ilginçti.


O dönemde öyle gerekiyordu. Aslında ben gitmek istememiştim ama futbolda var işte böyle şeyler.


33 yaşında da olsan yeniden Sivasspor'a, dolayısıyla Süper Lig'e geri dönmeyi başardın. Böyle bir çıkışı bekliyor muydun?


Kesinlikle bekliyordum. Çünkü ben kendisine inanın ve güvenen bir oyuncuyum. Çıtamı her zaman yüksekte tutarım. Zaten Sivasspor'dan çok üzülerek ayrılmıştım. Şampiyon olduğumuz sezonun ertesinde Süper Lig'de oynarken, devre arasında bir telefon geldi ve "Ayrılman gerekiyor" denildi. Ben de ayrıldım. Bu sezonun başında teklif aldığımda ise seve seve geri döndüm.


Kötü sonuçlarda rüzgâr değişmemeli


Sivasspor sezona oldukça iyi başladı. Sivas şehrinin takıma desteğini nasıl değerlendiriyorsun?


Bu sezon Sivas'ta herkesin kenetlendiğini görüyorum. Bütün şehir arkamızda. Ama bir başka korkum var. İşler iyi giderken bizi destekleyen insanlar, birkaç maç üst üste kötü sonuçlar aldığımızda nasıl bir tepki verecek, bunu bilemiyorum. Türkiye'de ne yazık ki böyle kötü bir gelenek var. İnsanlar iyi sonuçlara alıştıktan sonra futbolun içinde olduğunu bilseler de kötü sonuçları kabullenemiyor. İnşallah böyle bir şey yaşamayız. Dilerim kötü sonuçlar aldığımızda rüzgâr değişmez


Bu sezon seni başlangıçta ön libero mevkiinde gördük. Bu görev değişikliğinin nedeni neydi sence? Bülent Hoca sende nasıl özellikler gördü ki böyle bir görev yükledi sırtına?


Hocamız bana "O bölgede her oyuncuyu rahatlıkla devde dışı bırakabilirsin. Bununla da kalmaz, oyun kurabilir, takımı yönlendirebilirsin" demişti. Fiziksel olarak da beni yeterli buluyordu. Ben de o bölgede oynadığım maçlarda elimden geleni yapmaya çalıştım.


Sezona ön libero olarak başlayan bir oyuncu olarak bugün gol krallığı yarışında ön sıralardasın. Artık forvet arkası oynuyorsun ve iki forvetiniz Mehmet Yıldız'la Balili'den daha fazla gol atmayı başardın.


Ben dikine oynamayı seven bir oyuncuyum. Aklımda sürekli rakip kale var. Bu nedenle çok fazla pozisyona girebiliyorum. Gol bölgesini zorluyorum, Allah da yardım ediyor ve gol atıyorum.


Son dönemde Alex, Iliç, Gökdeniz gibi orta saha oyuncularının çok gol attığını gözlüyoruz. Ümit Karan bunu adam takip etmemeye ve konsantrasyon eksikliğine bağlıyor. Sen de bu görüşe katılıyor musun?


Kesinlikle katılıyorum. Sivasspor'a baktığımızda çok iyi iki forvetimiz var. Mehmet Yıldız topu çok iyi saklayan bir oyuncu. Balili de topu önüne attığınızda rakip kaleye çok çabuk gidebiliyor. Bu iki oyuncuya arkadan destek verdiğinizde çok fazla pozisyon bulabiliyorsunuz. Ben de bunu yapıyorum. Aynı şekilde Musa da orta sahadan destek veriyor ve çok sayıda pozisyona girip goller atıyor.


Gol krallığı konusunda iddialı olduğunu söyleyebilir misin?


Bu konuda konuşmaktan çok sahada işimi yapmayı seviyorum. Ben takımım için atabildiğim kadar gol atmaya çalışırım, sonuçta ortaya nasıl bir tablo çıkacağını ise bilemem.


Başarının mimarı Bülent Uygun


Sivasspor'un bu çıkışını nasıl açıklayabiliriz? Takımın bu noktalarda olması çok da beklenen bir şey değildi. Sonuçta geçtiğimiz sezonla bu sezonki kadroya baktığımızda birkaç oyuncu dışında takımda fazla bir değişiklik yok.


Bu başarıda öncelikle Bülent Hoca'nın çok önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum. Bu konuda takımdaki hangi arkadaşımızla konuşursanız konuşun benim söylediklerimi söyleyecektir. Bize inanılmaz bir güven verdi. Her konuda bize inanıyor, ne yapmak istediğimizi anlıyor. Adeta ruhumuzu biliyor. Bence bu çok önemli. Ayrıca takımda müthiş bir arkadaşlık var. Başkanımızı da zaten herkes biliyor. Bize bir başkan gibi değil, ağabey gibi davranıyor. Hocamız da öyle. Zaten herkes ona hoca diye değil "Bülent ağabey" diye hitap ediyor.


Bu biraz da Bülent Uygun'un yaşıyla ilgili galiba. Futbolu yeni bırakmış bir oyuncunun teknik direktör olması mı getiriyor bu avantajı?


Bülent ağabey, sanki şu anda hâlâ futbol oynuyormuş, takım arkadaşlarımızdan biriymiş gibi davranıyor bize. Antrenman programları inanılmaz keyifli. Aramızdaki bu ilişkinin sağlamlığı Sivasspor'un başarısının arkasındaki en önemli etken.


Anadolu'dan bir şampiyon çıkar mı sence? Mesela Sivasspor bu yükü taşıyabilir mi?


Kendi adıma buna inanıyorum. Hocalarıma da takım arkadaşlarıma da söylüyorum. Bizim rakibimiz Çaykur Rizespor, Denizlispor veya bir başkası değil. Beşiktaş'ı, Fenerbahçe'yi klasmanda altımıza aldık. Büyük düşünmemiz gerek. Ben bunu yapıyorum ve her maça da bu düşünceyle çıkıyorum. Benim rakiplerim Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş. Neden sezon sonunda biz şampiyon olmayalım ki?


Bu yükü sonuna kadar taşıyabilmek için sadece inanmak yeterli mi peki?


İnanç önemli ama tabii ki her şeyi inanmakla halledemezsin. Sonuçta büyük takımlara baktığınızda ciddi bir zenginlikle karşılaşıyorsunuz. Ama biz saha içinde elimizden geleni yapıp bu işi sonuna kadar götürmeye çalışacağız.


Rakip seçmiyoruz


Büyük takım oyuncuları, Anadolu takımlarının kendilerine karşı daha fazla konsantre olduğunu söylüyor. Sanırım Anadolu'dan şampiyonluk kovalamaya çalışan takımların temel sorunlarından birisi de bu. Büyüklere karşı iyi oynuyorlar ama kendi ayarlarındaki takımlar karşısında çok fazla puan kaybediyorlar.


Evet, genellikle böyledir. Beşiktaş, Galatasaray veya Fenerbahçe'ye karşı oynarken daha fazla konsantre olursunuz, daha fazla heyecan duyarsınız. Ama biz bu sezon her maça aynı ciddiyetle hazırlanıyor, aynı heyecan ve konsantrasyonla çıkıyoruz. Bu çok önemli ve Sivasspor'un bugün bulunduğu noktaya gelmesinin altında da bu anlayışın payı var.


Belçika'da oynayan, Avrupa'yı tanıyan bir oyuncu olarak Turkcell Süper Lig'i nereye koyuyorsun?


Belçika'dan geldiğim için özellikle orayı gayet iyi biliyorum. Belçika Ligi çok ciddi bir düşüş içinde. Bence Hollanda ve Fransa Ligleri de geriliyor. Türkiye Ligi bence bu liglerin üzerinde. Futbol bizim ülkemizde onlara göre biraz daha sert oynanıyor.


Bu arada Milli Takımımızın da yaşadığı bir sendeleme var. Acaba bizim futbolumuz da mı geriliyor?


Bence bu farklı bir konu. Bizim milletimizi rehavete sürüklemek çok kolay. İşi bir noktaya kadar getirdikten sonra aynı ciddiyetle götüremiyoruz. Ya da rakibi küçümsüyoruz. Mesela ülkemize gelen yabancı takımların "Buradan beraberlik çıkarırsak iyidir" gibi sözlerine çok çabuk inanıyoruz. Bunun örneklerini de son dönemde yaşadık. Çabuk havaya giriyoruz ve rakiplerimizi hafife alıyoruz.


Yabancı sayısının artmasının da Milli Takım'ı olumsuz etkilediğini düşünüyor musun?


Ben yabancı oyuncu alındığında çok kaliteli olması ve mutlaka oynaması gerektiğine inanıyorum. Ama takımlarımıza bakıyoruz, son derece sıradan yabancılar geliyor ve oynuyor. Bu durum da elbette futbolumuzu olumsuz etkiliyor.


Bir golcü olarak Türkiye'de hangi oyuncuyu beğeniyorsun?


Ben bir Hakan Şükür hayranıyım. Onu severek izliyorum ve çok takdir ediyorum.


33 yaşındasın ve artık sona doğru yaklaşıyorsun. Bundan sonrası için bir kariyer planlaman var mı? Diyelim ki bu sezon gol kralı oldun, sonrasında ne yapacaksın?


Bu sezonun sonunda sözleşmem sona eriyor. Ne olacağını da o zaman göreceğiz. Ama ben elbette Sivasspor'da kalmak isterim.


Yeniden Belçika'ya dönmek gibi bir niyetin var mı?


Hayır, hayır. Yeniden Belçika'ya dönmeyi düşünmüyorum. Futbolu Türkiye'de bırakacağım ve sonrasında da burada yaşayacağım. Ancak bıraktıktan sonra ne yapacağımı da bilemiyorum. Herhalde yine futbolun içinde olacağım.


Genç oyuncu yılmadan çalışmalı


Tecrübeli bir oyuncu olarak genç futbolcu kardeşlerine ne önerirsin?


Kendilerine inansınlar ve çok çalışsınlar. Bugün bazen yedek kalan veya sonradan oyuna giren genç oyuncuların yüzlerini görüyorum, hemen surat asıyorlar ya da antrenmanlarda kendilerini bırakıyorlar. Bunu yapmamaları lazım. Hiç yılmadan çalışmaları gerekiyor.


Sen bu dönemleri yaşadığın için kendinden örnek verebilirsin belki.


Evet, ben bu dönemleri yaşadım ama kendimi örnek verirsem onlara faydalı olamam. Çünkü ben antrenman yapmayı sevmeyen bir oyuncuydum. Ama bunun yanlışlığını sonradan anlıyorsunuz. 30 yaşıma geldikten sonra müthiş bir pişmanlık duydum. Keşke bugünkü aklım olsaydı diyorum şimdi. Halbuki beni de uyaranlar olmuştu. "Yeteneklisin, eğer çalışırsan büyük takımlarda da Milli Takım'da da oynarsın" diyorlardı. Ama ben antrenman yapmayı sevmeyen bir oyuncu olduğum için o noktalara gelemedim. O yüzden bütün genç oyunculara, oynasanız da oynamasanız da, kadroya girseniz de girmeseniz de futbola asla küsmeyin, çalışın, çalışın, daha çok çalışın diyorum. Antrenman yapmayı sevmeyen bir oyuncu ne kadar yetenekli olursa olsun kesinlikle belli bir noktanın üzerine çıkamaz.


Oyuncu yedek kaldığında yüzünün asıldığından bahsettin. Bir de oyundan alınan oyuncularda çok ağır tepkiler görebiliyoruz. Halbuki o oyuncu kenarda oturanlara göre öncelik bulmuş ve sahaya sürülmüş. Üstelik sahadan çıkarken yaptığı hareketler yerine giren oyuncuya da bir tür saygısızlık sayılmaz mı?


O anda oynamak istiyorsunuz veya aslında sizden önce oyundan alınması gereken başkaları olduğunu düşünüyorsunuz. Oyundan alındığınızda bir anda böyle refleksler verebiliyorsunuz. Aslında dediğiniz gibi kötü bir görüntü. Hem hocanıza hem de yerinize giren oyuncuya karşı saygısızlık yani.



kaynak: tam saha
 
eXTReMe Tracker