Saturday, February 16, 2008

Buffon gol gol gol!


Juventus kalecisi Gianluigi Buffon, kariyerine nokyatı koymadan önce hayalinin gol atmak olduğunu söyledi.

Birçokları tarafından futbol dünyasının en iyi file bekçisi olarak kabul edilen, sezınun formda kalecisi Buffon, Pazar günü Juventus’un Udinese’yi 2-1 yendiği maçta yine harikalar yaratmıştı.

30 yaşındaki file bekçisi, futboldan emekli olmadan önce gol atmayı çok istediğini belirterek, "Hayalim gol atmak. Belki bir Avrupa kupası maçında bunu deneyebilirim. İtalya’da olmaz çünkü oradaki meslektaşlarıma çok saygı duyuyorum. Korner atışı sırasında ceza sahasına gidip gol atmayı düşlüyorum, Amelia geçen sene böyle bir gol atmıştı," dedi.

İtalyan milli takımının yedek kalecisi Amelia, geçen sene takımı Livorno’nun Kızılyıldız ile oynadığı Uefa Kupası maçında son dakikada bir gol kaydetmişti. Serie A’da ilk gol atan kaleci ise Cremonese forması giyen Michelangelo Rampulla’ydı. Rampulla o yaz Juventus’a transfer olmuş ve 10 sezon bu takımın formasını giymişti.

Alberto Paloschi


UEFA'nın Türkiye'ye yolladığı uyarıda derler ki "Gelecek sezon 1990 doğumlulardan büyükleri PAF liginde oynatamazsınız". Adamlar elbette ki işi biliyor. Biz 20-21 yaşındaki adamları PAF liginde oynatıp bir halt yediğimizi sanıyoruz bu ülkede. Dünya futbolunda profesyonellik 16-17 yaşa gerilemişken üstelik!.. Milan Pato'nun sakatlığında bir başka genci piyasaya sürdü. Alberto Paloschi. Siena maçında oyuna girdi ve 20 saniye sonra ayağına değen ilk topla golü attı. 1990 doğumlu. Batuhan'ı o uzatmalarda attığı golden sonra ilk kez Kayseri'de gördüm sahada. "Çok şımardı" diye yazıp çiziyorlardı. Siz o yaştaki çocuğu A takımı aldıysanız bir daha PAF'a yollarsanız olacağı budur işte..
 
eXTReMe Tracker