Thursday, March 13, 2008

Dino Drpiç: "Eşime küfretmişlerdi"


Beşiktaş'ın 'uygunsuz' hareketi nedeniyle almaktan son anda vazgeçtiği Dino Drpiç, Hajduk Split taraftarlarına poposunu göstermesinin kariyerini etkileyebileceğini düşünmemiş.

Hırvat oyuncu çok üzgün olduğu söyleyerek "Hareketimin Türkiye'de bu kadar sorun olması beni şaşırttı. Elbette her ülkenin kendine göre değer yargıları var. Sonuç olarak transferim gerçekleşmedi. Artık sezon sonunu bekleyeceğim. Umarım benim yerime alınan Gordon başarılı olur" dedi.

Drpiç söz konusu maçı şöyle anlattı: "Ezeli rakibimiz Hajduk Split'le şampiyonluğu etkileyecek bir maça çıkmıştık. Benim de gol attığım maçı 2-1 kazanmıştık. Yıllardır Dinamo forması giydiğim için beni hiç sevmezlerdi. Karşılışma boyunca eşime 90 dakika küfür ettiler. Maçtan sonra tur atarken eşime ve aileme kötü tezahüratlarını sürdürdüler. Ben de artık dayanamadım ve Hajduk Split taraftarına tepkimi göstermek istedim."

Bu arada Drpiç, Beşiktaş'la anlaşmadan bir gün önce Bundesliga ekiplerinden Duisburg'la mukavele imzalamaya hazırlandığı, yaşanan gelişmeler sonrası o transferin de gerçekleşmediğini söyledi.

Arjantinli Mehmet Topuz


Üzerinde River Plate forması olmasa Mehmet Topuz derdim. Bu kadar benzerlik olur. Arjantinli Mauro Rosales, Topuz'un ikiz kardeşi gibi bu fotoda. Newell's'dan yetişme. Avrupa gördü. 2 sezon Ajax'da forma giydi ve 2007'de River Plate'e geldi. Mehmet Topuz'dan 2 yaş büyük, 1981 doğumlu...

Wednesday, March 12, 2008

Hafta Sonu

14 Mart Cuma
20.00 V. Manisaspor - Sivasspor (Lig Tv)
21.30 Schalke 04 - Duisburg (Ntv Spor)

15 Mart Cumartesi
13.00 Elazığspor - Erciyesspor (D Spor)
16.30 E. Cottbus - B. Münih (Ntv Spor)
17.00 Sunderland - Chelsea (Fox)
18.10 Monaco - O. Lyon (Kanal A)
19.00 Ankaraspor - Galatasaray (Lig Tv)
19.00 Udinese - Lazio (Ntv Spor)
21.00 D. La Coruna - R. Madrid (Ntv Spor)
21.30 Roma - Milan (24)
23.00 Valencia - Sevilla (Ntv)

16 Mart Pazar
13.00 Kartalspor - Altay (D Spor)
15.00 Konyaspor - Fenerbahçe (Lig Tv)
16.00 İnter - Palermo (24)
18.00 Villarreal - R. Zaragoza (Ntv)
19.00 Juventus - Napoli (24) Bant
19.00 Beşiktaş - Trabzonspor (Lig Tv)
19.00 Bordeaux - Strasbourg (Kanal A)
20.00 Almeria - Barcelona (Ntv Spor)
21.30 Fiorentina - Genoa (24)
21.50 Lens - O. Marsilya (Kanal A)

Emmanuel Eboue


Arsenal'in orta saha oyuncularından Emmanuel Eboue, Premier Lig’deki en hırçın futbolculardan biri olduğuna dair eleştirilere katılmadığını söyledi.

Ligde beş kez cezalı duruma düşen ve Old Trafford’da oynanan FA Cup maçında kırmızı kart gören Eboue, Sunday Mirror’a yaptığı açıklamada, "İnsanlar benim kötü biri olduğumu sanıyorlar ancak tam tersine ben çok iyi bir insnaım," dedi.

FA Cup maçında Evra’ya dokunmadığını da belirten Fildişi Sahilli oyuncu, "O pozisyonda neden kırmızı kart gördüğümü bilmiyorum. Kendimi korumak için sıçradım, amacım onu sakatlamak değildi. Artık maçlarda çok daha dikkatli olmalıyım," diye konuştu.

Monday, March 10, 2008

Bu sene şampiyon görmeyelim sizi!

Oldu yirmi dört sene… 1983-84, 2008-2009. Yirmi beş sene deyip yuvarlasak da kimse bize kızmaz. Çeyrek asırdır cevabı bulunamayan bir sorunun peşinden gidiyoruz.



Trabzonspor ne zaman şampiyon olacak?



Biri çıksın söylesin istiyoruz. Gazetedeki köşesinde, soyunma odasında, maçtan sonra ya da kongre salonunda.



Her şeyi söylüyoruz, yönetimde kimlerin olmasını gerektiğini, hocanın sistemini, nasıl oynaması gerektiğini, oyuncu tercihlerini. Bir de şu şampiyonluğa nasıl gideceğimizi anlatsalar da.. Söylemezler, söyleyemezler. İşin garibi bütün bu anlattıklarım, bir şampiyoncuk bile etmiyor.



Etmeyince biz de sürekli, ‘sen yapamadın git, sen iyi uşağa benziyorsun, hem paran da var, gel’ diyoruz.





Trabzonspor’un ne zaman şampiyon olacağını son yirmi beş yıldır kimse bilemedi. Gelen her başkan ve yönetimler dahil. Ve de yorum yapan gazeteciler de bunun içinde.



Geldik bugüne.





Bugünkü konuşuk şu; Sadri Şener Trabzonspor’u şampiyon yapar mı?



Daha önce Mehmet Ali Yılmaz, Faruk Özak, Özkan Sümer, Atay Aktuğ, Nuri Albayrak için de aynı sorular sorulduğundan kimse yabancılık hissetmedi.



‘Aman bu soru da neyin nesi’ demedi?



Bu top oyununu herkes başka anlıyor ama biz Türkler, gördüğümüz gibi anlamakta diretiyoruz. Trabzonsporlulara özgü bir durum değil ama biz Trabzonsporlular, ‘İstiyorsak olur’ diye düşünüyoruz.



Futboldan anlıyoruz ya, mesela her hafta puan cetvelinde yukarılara tırmanınca şampiyonluğa gittiğimizi sanırız.



‘Hımm, Kayseri iki hafta kaybetsin, Beşiktaş’ın maçları zor, üç maç kaybederse, onu yakalarız, Sivas kesin takılır canım. Artık bitti işi..’





Bizdeki gariplik gariplik kitabında bile yok.



Gerçekten şampiyonluğa giderken, ‘Yok ya keserler önümüzü’ diye düşünürüz. Yani 10 puan geride olsak şampiyonuz, 2 puan ilerde olsak değiliz hali. Anlayın işte.



Bu aralar da aynı hal üzereyiz. İstanbul’da futbol bilgisine çok inandığım Trabzonsporlu bir dostumla sohbet ederken, ‘Bu sene değil de gelecek sene şampiyon olur muyuz’ deyiverdi. Ağzından kaçırdı diyeceğim, normalde yapmaz öyle hatalar.



‘Bilmem ama neden biz olalım’ deyiverdim ve başladım saymaya,



“Gelecek seneki takımdan haberin var mı? Rakiplerinin hazırlıkları neler? Böyle bir hedef varsa bunu senden önce yönetim, teknik direktörden duymamız gerekmiyor mu”? dedikten sonra,



“Ee yani yeni yönetim geldi ya, eski başkan…” ile son cümlesini de etti dostum.



Ahali, duyduk duymayın demeyin, hiçbir spor yazarının şampiyonluk vaadine kanmayın. Yeni yönetime ‘kurtarıcı’, ‘son mohikan’ gözüyle bakmayın. Hep öyle baktık hata ettik, kabul edin. Her gelene ‘kurtar bizi baba’ dedik sonra arkasından küfürlerle gönderdik.



Böyle kurtaramayacağız biliyorsunuz değil mi? Sadece kurtarıcılarla olmayacak. Sadece yenilerle (başkan-hoca-topçu) olmuyor. Bu yönetime bir iyiliğimiz dokunsun istiyorsanız, ‘Başkan bizi şampiyon yap’ ifadesini unutalım yeter.



Hiçbir yönetim kötü yönetti diye değil, şampiyon yapamadığı için gitmiştir, biliyorsunuz. Bu işin sonu da aynı yazdığım gibi biter. Şampiyonluğun kendisi değil, doğal baskısı bu yönetimi de alır götürür.
 
eXTReMe Tracker