Sunday, November 15, 2009

Beşiktaş'ın ne kadar borcu var?

Beşiktaş Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısı başlarken, Divan Kurulu Başkanı Karadeniz, "''Beşiktaş Kulübü başkanlık makamının uğramış olduğu bu saldırı hepimizi üzmüştür" dedi. Kurulda siyah beyazlı kulübün toplam borcu da açıklandı..

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, yurt dışında olduğu için Swissotel'de gerçekleştirilen toplantıya katılmadı. Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ertuğrul Kumcuoğlu, yönetim kurulu üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ve Divan Kurulu üyelerinin yer aldığı toplantıda ilk olarak Karadeniz söz aldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e yapılan küfürlü saldırılara değinen Divan Kurulu Başkanı Karadeniz, ''Beşiktaş Kulübü başkanlık makamının uğramış olduğu bu saldırı hepimizi üzmüştür. Bu makam, hepimiz tarafından korunması gereken bir makamdır. Burada Ahmet, Mehmet oturmuş önemli değildir'' dedi.

''Beşiktaş başkanlık makamına hepimiz saygı göstermeli ve korumalıyız'' diyen Karadeniz, ''Aklı başında Beşiktaşlılar'ın hepsi bu konuya sahip çıkmışlardır ve olayı kınamışlardır. Bundan sonra inşallah bu gibi olaylar meydana gelmez'' diye konuştu.

Yalçın Karadeniz, Ocak 2010 tarihinde yapılacak kongreye de değinerek, ''Önümüzdeki seçim için 3 değerli başkan adayı olduğu görülüyor. Ne kadar çok aday olursa o kadar iyi olur. Başkan adaylarının Beşiktaşlılık duruşuna yakışır şekilde mücadelelerini ve propagandalarını yapacaklarına inanıyorum'' diye konuştu.

-12 BİN 875 KİŞİ OY KULLANABİLECEK-
Divan Başkanlık Kurulu'nun faaliyet raporunda toplam 13 bin 488 kulüp üyesinin aidatını ödediği açıklandı.

Bu üyelerden 12 bin 875'inin oy kullanma hakkına sahip olduğu belirtilirken, son 2 yılda kulübe 450 kişinin üye olduğu ifade edildi.



-BEŞİKTAŞ'IN TOPLAM BORCU AÇIKLANDI- Beşiktaş Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısında siyah-beyazlı kulübün toplam borcunun 181 milyon 357 bin 189 lira olduğu açıklandı.

Denetleme Kurulu Başkanvekili Mehmet Küçükince, Swissotel'de gerçekleştirilen toplantıda kurulunun raporunu okudu.

Küçükince, siyah-beyazlı kulübün 121 milyon 600 bin 616 lira borcu bulunduğu, ayrıca Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'e de 59 milyon 756 bin 573 lira borç olduğunu ifade ederek, toplam borcun 181 milyon 357 bin 189 lira olduğunu açıkladı.

Küçükince, derneğin mevcudunun 2 milyon 967 bin 268 lira, toplam borçlarının ise Demirören'e olan borçla birlikte 69 milyon 546 bin 884 lira olduğunu, BJK Futbol Yatırımları A.Ş'nin ise 78 milyon 814 bin 217 lira mevcuda, 193 milyon 591 bin 790 lira da borca sahip olduğunu kaydetti.

ÖNER: "SEZON BAŞINDA BİZİ ELEŞTİRENLER.."
Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, sezon başında eleştiriler aldıklarını, ancak takımın son haftalardaki performansı ile şampiyonlukta ne kadar iddialı olduğunu herkese gösterdiğini söyledi.

Beşiktaş Kulübü'nün Swissotel'de yapılan Olağan Divan Kurulu toplantısında yönetim kurulu faaliyet raporunu aktaran Kenan Öner, futbol takımına değinerek, ''Sezon başında bizi eleştirenler, Beşiktaş'ın şampiyonlukta ne kadar iddialı olduğunu görmüşlerdir. Takımımızın ne kadar kaliteli bir kadrosu olduğunu herkes görüyor'' diye konuştu.

Son 5 maçtaki çıkışlarını bundan sonra da sürdürmek amacında olduklarını dile getiren Öner, ''Önümüzdeki hafta çok önemli bir derbi maçımız var. Bu maçta iyi bir sonuçla çıkarsak, ligin ilk yarısını güzel bir yerde bitirebiliriz'' dedi.

Kenan Öner, Şampiyonlar Ligi'nde arzu ettikleri neticeleri alamadıklarını ifade ederek, ''Başlangıçta çok inançlı ve heyecanlıydık, olmadı. Ama hala UEFA Avrupa Ligi'ne kalma umudumuz var. Kalan 2 maçımızı iyi bitirerek, Avrupa'da devam etmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Öner, amatör branşlar ve diğer konularda da Divan Kurulu üyelerine bilgi verdi.

Başkan Yıldırım Demirören'e yapılan küfürlü tezahüratlara değinen Öner, ''Bunlar hiçbir Beşiktaşlı'nın arzu etmediği olaydır. 50 yıldır bu stada geliyorum böyle bir şey görmedim. Bu olayları önlemek için burada sayın Demirören ve yönetim kurulunun çabaları yetmez, herkesin destek olması lazım. Biz daha zor koşullarda şampiyon olduk. Yapılanlar son derece üzücüydü'' ifadelerini kullandı.

Elano Milli Takım'da ASLAN!

Futbolda iki dünya devi Brezilya ve İngiltere Katar'ın başkenti Doha'da özel maçta karşı karşıya geldi.
Khalfi Stadyumu'ndaki mücadele 1-0 Brezilya üstünlüğü ile bitti. Maçın tek golünü 47. dakikada Nilmar Honorato da Silva kafa ile kaydetti. Nilmar'ın bu golünde asist Galatasaray'da futbol hayatına devam eden ve sürekli yedek kalan Elano Blumer'e aitti.

Türkiye'de istediği forma henüz ulaşamayan ve tartışılan Elano ceza sahasına şık bir orta yaptı bu pozisyonda İngiliz defansı ve kaleci Ben Foster'ın hatası bir bakıma maçın skorunu tayin etti. Elano'nun ayakiçi ile yaptığı ortası akıl doluydu.

Mücadelede Brezilya'da 56'da Luis Fabiano bir penaltı atışından da yararlanamadı. İngiliz defansında Wes Brown'un kaleci Foster'a göğsüyle bırakmak istediği hatalı geri pasta araya giren Nilmar'ı topu kaleye gönderecekken kendini yerde buldu. Maçın FIFA kokartlı hakemi Abdulrahman Abdou pozisyonu tereddütsüz penaltı olarak yorumlarken, bir özel maç olması sebebiyle kaleci Foster'a sarı kart göstermeyi tercih etti.

İngiltere'de Capello'nun öğrencilerinin ilk yarıdaki disiplinli futbolu yeterli değildi. Fenerbahçeli Dos Santos bu maç öncesi Brezilya teknik direktörü Carlos Dunga tarafından kadroya dahil edilmedi. Dos Santos'un oynadığı sol bek mevkiinde denenen isim Lyon'un formda oyuncusu Michel Bastos'du. İngiltere'de John Terry ve Frank Lampard'ın sakatlığında sahaya kaptan olarak çıkan futbolcu Wayne Rooney'di.

Maçtan önce bu hafta intihar ederek hayata veda eden Alman kaleci Robert Enke anısına saygı duruşunda da bulunuldu. Katar'daki maça futbolseverler yoğun ilgi gösterirken İngiltere'nin disiplinli bir oyunu tercih etmesine zaman zaman Brezilya'nın da aynı tutum içinde cevap vermesi futbol seyiri açısından maçı vasatın üzerine çıkmasını engelledi.

Brezilya'ya oranla daha zayıf bir kadro ile mücadele eden İngiltere'nin mücadelede kaleyi bulan ilk şutunun 35. dakikada Wayne Rooney'e ait olması ise maçın gelişimini özetledi.

BREZİLYA
Julio Cesar
Maicon
Lucio
Thiago Silva
Gilberto Silva
Michel Bastos
Elano *
Felipe Melo
Luis Fabiano **
Nilmar ***
Kaka ****

YEDEKLER
Doni
Fabio Aurelio
Luisao
Naldo
Dani Alves (64) *
Josue
Alex Meschini
Lucas Leiva
Julio Baptista (81) ****
Hulk (68) **
Carlos Eduardo (81) ***

İNGİLTERE
Ben Foster
Matthew Upson
Wes Brown
Joleon Lescott
Wayne Bridge
Gareth Barry *
Jermaine Jenas
James Milner **
Darren Bent ***
Wayne Rooney
Shaun Wright-Phillips ****

YEDEKLER
Robert Green
Joe Hart
Stephen Warnock
Gary Cahill
Tom Huddlestone (82) *
Jermain Defoe (54) ***
Peter Crouch (82) ****
Ashley Young (87) **
 
eXTReMe Tracker