Thursday, April 30, 2015

Samsunspor'dan misilleme: 401 TL!

Samsunspor, geçen sezon PTT 1. Lig Play-Off rövanş maçında Ankaraspor'un Samsunspor seyircisi için ayırılan tribün fiyatlarını 400 TL olarak belirlemesini unutmadı.

Samsunspor'dan Osmanlıspor'a misilleme... Kırmızı beyazlı kulüp, geçen sezon PTT 1. Lig Play-Off rövanş maçında Ankaraspor'un Samsunspor seyircisi için ayırılan tribün fiyatlarını 400 TL olarak belirlemesini unutmadı. Samsunspor Yönetimi, bu sezon isim değişikliğine giden Osmanlıspor'u konuk edeceği maç öncesi bilet fiyatını 401 lira olarak belirledi.
PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, perşembe günü oynayacağı Osmanlıspor maçının bilet fiyatını rakip takımın taraftarları için 401 lira yaptığını açıkladı.
Samsunspor İkinci Başkanı Rüştü Araboğlu, geçen yıl Samsunspor'un play-off'ta Ankaraspor ile Ankara'da karşılaştığını ve ev sahibi takımın Samsunspor taraftarına bilet fiyatını 400 lira yaptığını hatırlattı.
İsim değişikliğine gitmeden önce adı Ankaraspor olan Osmanlıspor'un Samsunspor'a ve Samsunspor taraftarına alışık olmadığı bir uygulama yaptığına dikkati çeken Araboğlu, Böylesi önemli bir maça 400 liralık fiyata rağmen taraftarlarımız gitmek istedi ancak stat çevresinde çeşitli müdahalelerle taraftarlarımız stadyuma sokulmadı. Bu spor ahlakına uygun olmayan uygulamayı biz protesto etmek ve Türk spor kamuoyunu geçen yıl bize yapılan yanlışlıkla ilgili bilgilendirmek için bu yıl da biz rakip takımın taraftarlarına bileti 401 lira yaptık. Geçen yıl oynadığımız maç ne kadar önemliyse perşembe günü de oynayacağımız Osmanlıspor maçı o kadar önem arz etmektedir dedi.


MEHTER TAKIMIYLA MAÇ GÜZELLEŞMEZ
Osmanlıspor'un play-off'ta yeniden rakip olmaları durumunda Samsunspor taraftarına yüksek fiyattan bilet satacağını iddia eden Araboğlu, şunları kaydetti:
Bu mantaliteyi anlamak mümkün değil. Neden 10 liralık veya 15 liralık kale arkası biletini 400 lira yaparsınız. Eğer takımınıza güveniyorsanız seyirciden neden korkarsınız. Yani mehter takımını sahaya sokmayla maç güzelleşmez, rakip takımın seyircisiyle güzelleşir. Bizim müthiş bir taraftarımız var. Hafta sonu oynanan Manisaspor maçındaki koreografiyi herkes gördü. Bu nedenle bizim taraftarlarımızdan korkuyorlar. Osmanlıspor'un böyle bir taraftarı yok onun için 400 lira bilet fiyatı yapıyor. Bin lira bile yapsa bizim başarımıza mani olmaya gücü yok. Çünkü futbol sahada oynanan bir oyun, başka müdahale etme şansları yok. Biz perşembe günü kendi sahamızda Osmanlıspor'u yeneceğiz. Ancak taraftarları 401 lira bilet parasını veremezse gelsin bizim yanımızda maçı izlesinler, onlara bu konuda yardımcı olabiliriz.
 
eXTReMe Tracker