Saturday, May 30, 2015

Ali Ece - Şenol Güneş‘lik kadro değil mi?

Biliç’in yolu açık olsun. Avrupa’da başarılı, Türkiye Ligi’nde son düzlükteki tökezlemeden dolayı “Z Raporu”nda standart bir performans sergiledi. İnönü-Şeref Bey Stadı yıkıldıktan 2 sezon sonra Beşiktaş halen kendi yeni stadında oynayamıyorsa, 3. olma başarısızlığının tüm faturası Biliç’e kesilemez. Dilerim Biliç ve yardımcıları daha sakin bir ülkenin daha sakin bir takımına gidip daha başarılı olurlar.
Fikret Orman yönetimi göreve gelirken “Yıldırım Demirören dönemiyle hesaplaşacağız” diyerek en başta büyük destek almıştı. Ancak hakiki Süleyman Seba değerleriyle büyüyenler için söz senettir. Senedin vadesi geçince de dün gece Ankara’daki Beşiktaşlılar’ın tezahüratındaki gibi sorulmayan hesabın ihalesi size kalır.
Maçtan hemen önce BJKTV yayına başladığından beri ilk kez Beşiktaş kalibresine yakışan programlarınmimarı olan Bülent Ülgen ve ekibinin istifasını duydum. Çok can sıkıcı çünkü kulüpteki birçok “sahiden Beşiktaş’a faydalı” personel gibi onlar da 2015’in ilk 5 ayında sadece 1 ay maaş alabilmişler. Onların maaşları da futbolcuların maaşları ve alacaklarının yanında devede kulak bile değil. Eğer önümüzdeki günlerde dün gece de gördüğümüz Tolgay gibi uzun yıllar Beşiktaş’a çok şey katabilecek oyuncular, bu ödenmeyen maaşlar yüzünden kulüpten ayrılırsa Ahmet Nur Çebi ve birkaç iyiniyetli kişi hariç bu yönetimin vebali en az hesaplaşacağım deyip hesaplaşmadığı bir önceki yönetim kadar büyük olur.
Kongredeki haklı eleştiriler, kaçan şampiyonluk derken Fikret Orman tek çareyi Lucescu’da arıyor. Bu satırların yazarı belki de memleketteki en büyük Luce hayranı ancak söz konusu Lucescu gibi bir dev bile olsa yeni teknik direktör kararı sürekli ertelenmez, bekletilmez. Beşiktaş için en büyük nakit şu anda vakit! Vakit kaybetmeden UEFA ile olan transfer-kadro kısıtlama kriterleri de hesaba katılarak bu eldeki kadrodan Biliç’ten bile daha çok verim alabilecek bir hoca lig biter bitmez göreve getirilmeli.
Lucescu da (birkaç tecrübe rötuşuyla) Mustafa Denizli de Şenol Güneş de bu takımı şampiyonluk hedefine ulaştırabilecek potansiyelde isimler. Dün gece özelinde Frei’ın hızı, Atınç’ın Türk stoper standartlarına göre ekstra fiziği, Cenk’in fırsatçılığı, Günay’ın Alman yapımı kalecilik kumaşı… Ve tabii ki Oğuzhan’ın tüm fizik-koordinasyon-devamlılık eksiklerine rağmen Türkiye standartlarında onun bu sezon Beşiktaş’ın en çok asist yapan oyuncusu olmasını sağlayan özel teknik kapasitesi. Hani “Bu terlik tam benlik” denir ya, sanki bu gelişme potansiyeline sahip göreceli genç kadro da tam Şenol Güneş’lik gibi. Siz ne dersiniz?
 
eXTReMe Tracker