Thursday, April 03, 2008

Haftasonu




4 Nisan Cuma
20.00 Trabzonspor - Denizlispor (Lig Tv)
21.30 Duisburg - E. Cottbus (Ntv Spor)

5 Nisan Cumartesi
14.00 Erciyesspor - Malatyaspor (D Spor)
14.45 Arsenal - Liverpool (Fox)
16.30 Stuttgart- Hamburg (Ntv Spor)
18.10 Rennes - Bordeaux (Kanal A)
19.00 Fenerbahçe - Kayserispor (Lig Tv)
19.00 Roma - Genoa (24)
21.00 Osasuna - R. Huelva (Ntv Spor)
21.30 Milan - Cagliari (24)
23.00 Mallorca - R. Madrid (Ntv)

6 Nisan Pazar
14.00 Samsunspor - Eskişehirspor (D Spor)
15.00 Sivasspor - Beşiktaş (Lig Tv)
15.30 Middlesbrough - M. United (Fox)
16.00 Atalanta - İnter (Ntv Spor)
18.00 B. Münih - Bochum (Ntv Spor)
19.00 Gençlerbirliği - Galatasaray (Lig Tv)
19.00 Nancy - PSG (Kanal A)
20.00 Sevilla - Villarreal (Ntv Spor)
22.00 O. Marsilya - O. Lyon (Kanal A)
22.00 Barcelona - Getafe (Ntv)
22.10 Lanus - River Plate (Ntv Spor)



Tribündergi

Marş Söyletmenin Cezası


Hamburg'lu David Jarolim 'e Bundesliga'da 4 maç ceza verdiler. Suçu nedir? Rakibine yaptığı hareketi uzuv adı kullanmadan anlatmak gerekirse biz buna "İstiklal Marşı söyletmek" diyoruz. A. Bielefeld'li Markıs Schuler'e marş söyletmiş saha ortasında Jarolim. Rakibin pozisyonu abarttığını ve suçsuz olduğunu söylüyor. La Gazzetta'da bir videoda benzer iki vukuat daha var. Liverpool-PSV maçında R.Fowler rakibi kıstırmış. Bir de Valderrama'ya kontrol çeken Michel var.

Video: David Jarolim

Video: Fowler&Valderrama

Sunday, March 30, 2008

Roma Manzaraları


İtalya'da Şampiyonlar Ligi maçları sezonluk kombinelere dahil değil ancak bilet rezervasyonunda kombine sahiplerine öncelik tanınıyor. Gelecek hafta iki 4-6-0'ın maçı var. (Bu 4-6-0 üzerine yazmak lazım. İtalyanlar Roma için 4-6-0 oynuyor dendiğinde yok 4-2-3-1 diyor ısrarla) Roma-Manchester United maçında 30 bin bilet kombine sahiplerine ayrılmış. 3500 İngiliz için biletler Manş'ın öteki tarafına yollanmış. 70 bin kişilik Roma Olimpiyat Stadı ful çekecek elbette. Biletler yarım günde tükenmiş. Fiyatlarına gelince kale arkası 22 euro, en pahalı tribün Monte Mario'da ise 275 euro. Kuyruktaki Japon kardeşi görünce aklıma geldi. Fenerbahçe "taraftar kartı olmayana bilet yok" diyor. Bu nasıl mantıktır? Türk ya da yabancı bir futbolsever parasını verip Chelsea maçını tribünde izleme hakkına sahip değil mi yani?Yorumlar üzerine: Ben Fenerbahçe resmi sitesindeki cümleyi tekrar geçeyim: "Bu maçın biletlerini almak isteyen taraftarlarımızın kulüp üyesi veya Fenerbahçe Kart sahibi olması gerekmektedir." Elbette ki geriye bilet kalırsa isteyen alır da 120 bin taraftar kartından bahsediliyor. Peki elinde 30 taraftar kartı olan karaborsacı olabilir mi? Oluyormuş onu da Emrah Kayalıoğlu imzalı haberde karaborsacıyla aralarında geçen şu dialogdan öğreniyoruz. "Bizde sahte bilet olmaz. Biletix'ten aldım. Benim 30 tane taraftar kartım var. Satışa çıkar çıkmaz girdim internete aldım biletleri. O kadar para ödedim; yatırım yaptım. Bunun da bedeli olur. Zaten Biletix'te de adamım var. Bize yanlış bilet gelmez." Her mevzuya Fenerbahçe-Galatasaray, Fenerbahçe-Beşiktaş ezeli rekabeti ekseninden bakıp yorum yaparken savunma üretmek pek sağlıklı olmuyor görüldüğü üzere.

El Turka ... Nihat Kahveci


14 gole ulaştı Nihat. La Liga kariyerinde 2. kez şampiyonluk yarışında. Betis deplasmanında ufak çaplı bir rezalete imza atan Barça'yı sollayıp 2.lik koltuğuna oturdular. Şampiyonluktan söz etmiyorlar, tek dertleri şimdilik 2. olup; Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama zahmetinden kurtulmak. Villarreal ve Nihat elbette ki manşetlerde. Efektif golcüden, "Killer Otomano"ya kadar binbir sıfatla. Rossi yine harika oynadı Sarı'larda. Atletico Madrid böyle bir takım işte. Sevilla'yı deplasmanda yen, gel burada 3 ye. Defansları zaten sallanıyor, geri kalan da tutukluk yaptı mı; kaçınılmaz son. Real Madrid-Sevilla maçı saat 22:00'de..."La efectividad de Nihat. El jugador turco sigue siendo el máximo goleador del Villarreal tras haber marcado dos goles. Su presencia en el campo es sinónimo de peligro "MarcaVideo: Villarreal:3 Atletico Madrid:0


 
eXTReMe Tracker