Sunday, November 15, 2009

Elano Milli Takım'da ASLAN!

Futbolda iki dünya devi Brezilya ve İngiltere Katar'ın başkenti Doha'da özel maçta karşı karşıya geldi.
Khalfi Stadyumu'ndaki mücadele 1-0 Brezilya üstünlüğü ile bitti. Maçın tek golünü 47. dakikada Nilmar Honorato da Silva kafa ile kaydetti. Nilmar'ın bu golünde asist Galatasaray'da futbol hayatına devam eden ve sürekli yedek kalan Elano Blumer'e aitti.

Türkiye'de istediği forma henüz ulaşamayan ve tartışılan Elano ceza sahasına şık bir orta yaptı bu pozisyonda İngiliz defansı ve kaleci Ben Foster'ın hatası bir bakıma maçın skorunu tayin etti. Elano'nun ayakiçi ile yaptığı ortası akıl doluydu.

Mücadelede Brezilya'da 56'da Luis Fabiano bir penaltı atışından da yararlanamadı. İngiliz defansında Wes Brown'un kaleci Foster'a göğsüyle bırakmak istediği hatalı geri pasta araya giren Nilmar'ı topu kaleye gönderecekken kendini yerde buldu. Maçın FIFA kokartlı hakemi Abdulrahman Abdou pozisyonu tereddütsüz penaltı olarak yorumlarken, bir özel maç olması sebebiyle kaleci Foster'a sarı kart göstermeyi tercih etti.

İngiltere'de Capello'nun öğrencilerinin ilk yarıdaki disiplinli futbolu yeterli değildi. Fenerbahçeli Dos Santos bu maç öncesi Brezilya teknik direktörü Carlos Dunga tarafından kadroya dahil edilmedi. Dos Santos'un oynadığı sol bek mevkiinde denenen isim Lyon'un formda oyuncusu Michel Bastos'du. İngiltere'de John Terry ve Frank Lampard'ın sakatlığında sahaya kaptan olarak çıkan futbolcu Wayne Rooney'di.

Maçtan önce bu hafta intihar ederek hayata veda eden Alman kaleci Robert Enke anısına saygı duruşunda da bulunuldu. Katar'daki maça futbolseverler yoğun ilgi gösterirken İngiltere'nin disiplinli bir oyunu tercih etmesine zaman zaman Brezilya'nın da aynı tutum içinde cevap vermesi futbol seyiri açısından maçı vasatın üzerine çıkmasını engelledi.

Brezilya'ya oranla daha zayıf bir kadro ile mücadele eden İngiltere'nin mücadelede kaleyi bulan ilk şutunun 35. dakikada Wayne Rooney'e ait olması ise maçın gelişimini özetledi.

BREZİLYA
Julio Cesar
Maicon
Lucio
Thiago Silva
Gilberto Silva
Michel Bastos
Elano *
Felipe Melo
Luis Fabiano **
Nilmar ***
Kaka ****

YEDEKLER
Doni
Fabio Aurelio
Luisao
Naldo
Dani Alves (64) *
Josue
Alex Meschini
Lucas Leiva
Julio Baptista (81) ****
Hulk (68) **
Carlos Eduardo (81) ***

İNGİLTERE
Ben Foster
Matthew Upson
Wes Brown
Joleon Lescott
Wayne Bridge
Gareth Barry *
Jermaine Jenas
James Milner **
Darren Bent ***
Wayne Rooney
Shaun Wright-Phillips ****

YEDEKLER
Robert Green
Joe Hart
Stephen Warnock
Gary Cahill
Tom Huddlestone (82) *
Jermain Defoe (54) ***
Peter Crouch (82) ****
Ashley Young (87) **

No comments:

 
eXTReMe Tracker