Wednesday, December 12, 2007

16 'dev' belli oldu


Şampiyonlar Ligi'nde 6. hafta mücadeleleri sonrası ikinci tura yükselen 16 takım belli oldu. İkinci tur kuraları 21 Aralık'ta İsviçre'de çekilecek.


Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde, 2007-2008 sezonunun gruplardaki son hafta maçları tamamlandı.



Oynanan maçların ardından 8 grupta ikinci tura yükselen 16 takım ile grup üçüncüsü olarak UEFA Kupası'na katılmaya hak kazanan 8 takım belli oldu.

Devler Ligi'inde 2. tur kuraları, 21 Aralık Cuma günü İsviçre'de çekilecek. İkinci tur maçları ise 19-20 Şubat ve 4-5 Mart tarihlerinde oynanacak.


A GRUBU
Temsilcimiz Beşiktaş'ın da yer aldığı A Grubu'nda ikinci tura yükselen 2 takım Porto ve Liverpool oldu.


Beşiktaş gruptan çıkmak için galibiyet gereken maçta Porto'ya deplasmanda 2-0 yenilirken, diğer maçta ise Liverpool deplasmanda Marsilya'yı 4-0'la geçti.



Bu sonuçların ardından Porto 11 puanla grup lideri, Livepool ise 10 puanla grup ikincisi olarak adlarını bir üst tura yazdırdılar. Marsilya 7 puanla UEFA Kupası'nın yolunu tutarken, Beşiktaş ise 6 puanda kaldı ve Avrupa'ya veda etti.


B GRUBU
B Grubu'nda ise daha önce gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen Chelsea, son maçında Valencia ile evinde golsüz berabere kalırken, gecenin en önemli maçlarından birinde Schalke evinde Rosenborg'u 3-1 yendi.



Bu sonuçların ardından Chelsea 12 puanla grup lideri, Schalke ise 8 puanla grup ikincisi oldu. Almanya'dan eli boş dönen Norveç temsilcisi Rosenborg 7 puanla UEFA Kupası'na katılma hakkı kazanırken, Valencia ise 5 puanla son sırada kaldı.



C GRUBU
A Grubu ile birlikte son maçlara bütün takımların tur şansı ile girdiği C Grubu'nda gülen takımlar Real Madrid ve Olympiakos oldu.



Haftaya lider giren Real Madrid, Barneabeu'da Lazio'yu 3-1 yenerken, gecenin zorlu maçında Olympiakos evinde Werder Bremen'i 3-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından Real Madrid 11 puan ve averajla lider tamamlarken, aynı puana sahip Yunan temsilcisi de ikinci olarak gruptan çıkmayı başardı. 6 puanda kalan Werder Bremen UEFA Kupası'nın yolunu tutarken, Lazio ise 5 puanla grup sonuncusu oldu.

D GRUBU


Milan'ın Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası'na katılacak olması nedeniyle, daha önce oynanan maçlar sonunda D Grubu'nda Milan ve Celtic ikinci tura yükselen takımlar olmuştu.

Bu grupta 3. olarak UEFA Kupası'na katılan takım ise Shakhtar Donetsk'i geride bırakan Portekiz'in Benfica takımı omuştu.



E GRUBU

E Grubu’nda Barcelona, daha önce gruptan çıkmayı garantilemişti. Katalan ekibi son maçında Nou Camp’ta konuk ettiği Stuttgart’ı, 1-0 geri düşmesine rağmen 3-1 mağlup etti ve 14 puanla grubu lider tamamladı.



Lyon ise, deplasmanda karşılaştığı Rangers’ı 3-0 mağlup ederek 10 puanla grup ikincisi oldu ve bir üst tura adını yazdırdı. 7 puanla üçüncü sırayı alan Rangers ise UEFA Kupası’na katılmak hakkı elde etti.

F GRUBU


İkinci tura çıkanların ve UEFA'ya gidecek ekibin daha önce belli olduğu F Grubu'nda ise formalite maçları oynandı. Deplasmanda Roma ile 1-1 berabere kalan Manchester United, topladığı 16 puanla grupların en başarılı ekibi oldu.



Roma 11 puanla ikinci olurken, son maçında Dinamo Kiev'i 3-0 yenen Sporting Lisbon 7 puanla üçüncü oldu ve UEFA Kupası'na katılma hakkı elde etti. '0' çeken Dinamo Kiev ise Devler Ligi'nin en başarısız ekibi oldu.

H GRUBU


Bu grupta ise daha önce bir üst tura çıkmayı garantileyen Sevilla ve Arsenal, liderlik için son maçlarına çıktı.

Deplasmanda Slavia Prag'ı 3-0 yenen Sevilla 15 puanla grup lideri oldu. Steaua Bükreş'i 2-1 yenen Arsenal ise grubu ikinci sırada tamamladı. 5 puanlı Slavia Prag UEFA Kupası'na giderken 1 puanlı Bükreş Avrupa defterini kapattı.

G GRUBU


Inter'in daha önce vize aldığı grupta, Fenerbahçe son maçında CSKA Moskova'yı 3-1 mağlup ederek ikinci tura adını yazdırdı.

Sarı-lacivertliler, 11 puanla hem Türk takımları içerisinde en yüksek puanı aldı ve hem de kulüp tarihinde ilk kez tur atlama başarısı gösterdi. Sahasında Inter'e 1-0 yenilen PSV ise UEFA Kupası’nda katılma hakkı kazandı.

No comments:

 
eXTReMe Tracker