Thursday, August 02, 2007

Şampiyonlar Ligi 2. Öneleme Maçları

Salzburg ve Slavia Prag

222 Astana (Kazakistan) – Rosenborg (Norveç)

Elbette ki Rosenborg çok daha kaliteli ve tecrübeli bir takım. Ancak Kazakistan futbolunun son yıllarda ciddi ir sıçrama geliştirdiği de ortada. Üstelik saha dışı faktörlerde de avantajları var. Örneğin maçın oynanacağı gün hava sıcaklığı 35 derece olacak. Norveç gibi soğuk bir ülkeden ve uzun bir yolculuktan gelen Rosenborg için bunlar önemli dezavantajlar. Kazak ekibinin ilk maçta avantajlı bir skor alması sürpriz olmaz.

236 Ventspils (Letonya) – Salzburg (Avusturya)

Ventspils geçen sezon Letonya liginde sürpriz bir şekilde şampiyon olmuştu. Ancak bu sezon 17 haftası geride kalan Letonya liginde 8 takım arasında 4. sıradalar. İlk turda zayıf Galler ekibi TNS’yi de çok zor geçtiler. Ayrıca kriterleri karşılamadığı için maçlarını kendi stadlarında yapamıyorlar, bu karşılaşma da ezeli rakipleri Skonto’nun sahasında oynayacaklar. Sponsor desteğini de alarak müthiş bir kadro kuran Salzburg takımı geçen sezon Avusturya Ligi’ni büyük puan farkıyla şampiyon bitirmişti. Trapattoni’nin takımında mevcut kadrodan hiçbir eksik yok. 1.40’lık oran da fena değil, Salzburg galibiyetine oynanabilir.

Salzburg kazanır @ 1.40

244 Beşiktaş (Türkiye) – Sheriff Tiraspol (Moldova)

Beşiktaş tartışmasız favori ancak Moldova temsilcisini deçok hafife almamak lazım. Her sene Şampiyonlar Ligi elemelerinde aldıkları sonuçlar daha iyiye gidiyor. Geçen sezon Sapartak Moskova’ya 2 beraberlikle elenmişlerdi. Ayrıca Brezilya, Arjantin ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere toplam 17 tane yabancı futbolcuları var. Beşiktaş’ın golcü problemini de düşünürsek beklenenden zor bir maç izleyebiliriz.

245 Zilina (Slovakya) – Slavia Prag (Çek Cumhuriyeti)

Slovakya temsilcisi Zilina Şampiyonlar Ligi’ne 1. turdan başladı. Çok zayıf bir takım olan Lüksemburg’un Dudelange takımına karşı bile çok zorlandılar. İlk maçı 2-1, ikinci maçı da 5-4 kazanıp tur atlamalarına rağmen böyle bir takımdan 5 gol yemeleri ciddi soru işaretlerine neden oldu. Ayrıca bu maçta takımın iki stoperi Vomacka ve Hubocan’ın da sakatlıkları nedeniyle oynayamayacak olması moralleri iyice bozdu. Çek futbolunun 2 büyük takımından biri olan Slavia Prag sezon başında kadrosunu flaş isimlerle güçlendirdi. Liverpool’la UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Smicer ilk meşhur olduğu takıma geri döndü. Inter’in altyapısından alınan Belaid’in yanı sıra iki de tanıdık isim var. İki sezondur Malatyaspor’da başarılı bir grafik çizen golcü Senkerik ile iki sezon önce Kayserispor’da görev yapmış stoper Brabec takıma yeni katılan isimler oldu. Geçen sezon Çek liginde deplasmanda 15 maçın 10’unu kazanarak müthiş bir grafik çizen Slavia Prag ilk maçta galibiyete yakın.

Slavia Prag kazanır @ 2.10

246 Domzale (Slovenya) – Dinamo Zagreb (Hırvatistan)

Hırvatistan’ın güçlü takımlarından Dinamo Zagreb Slovenya temsilcisi Domzale karşısında normal şartlarda favori. Ancak özellikle hücumda büyük sıkıntıları var. Takımın adeta her şeyi olan golcü Eduardo Arsenal’e transfer oldu. Yerine Nk Zagreb’ten 2.5 milyon Euro’ya transfer edilen Mndzukic bu maçta cezalı. Dinamo Zagreb Trabzonspor’dan tanıdığımız Vugrinec’i de kadrosunda bulunduruyor ama o da sakat. Elde kalan Tadic ve Sokota gibi isimler de taraftara güven vermiyor. İki takım da temkinli oynayacağı ilk maç için en iyi tercih beraberlik olacaktır.

Beraberlik @ 3.20

251 Kızılyıldız (Sırbistan) – Levadia Talin (Estonya)

Kızılyıldız bu sezon kadrosunu 8-9 yeni oyuncu transfer ederek güçlendirdi. Yeni katılan isimlerin belki bir uyum sorunu olacaktır ama Levadia bu aşamada onlara rakip olabilecek konumda değil. Kupon tamamlamak için kullanılabilecek bir maç.

252 Hafnarfjordur (İzlanda) - Bate Borisov (Belarus)

İki takım da 1. önelemeden geldi. Oranların da gösterdiği üzere 2. turun en zor maçı. Hafnarfjordur ilk turda Faroe Adaları'ndan Torshavn'ı 4-1 ve 0-0'lık skorlarla geçti. Bate Borisov ilk turda G.Kıbrıs'ın Apoel takımıyla karşılaşırken ilk maç da iyi de oynamasına rağmen 35 derece sıcakta fazla direnemedi ve 2-0 yenildi. Ancak rövanşı 3-0 kazanıp turu geçmeyi başardılar. Takımlar aşağı yukarı birbirine denk. Ama İzlanda ekibinde 4 önemli eksik var. Bunlar kaleci Olafsson, ortasahadan Gunlanson ve Vidarsson ile forvetten Gunlanson. Bu da ibreyi konuk ekibe çeviriyor.

Bate Borisov yenilmez @ 1.37

No comments:

 
eXTReMe Tracker