Saturday, November 11, 2006

Gökmen AKYILDIZ: Spor haberleri mi?


Sporun ve sporcunun dostu sunar diye bize yutturulan spor haberi var. Her gün her kanalda izliyoruz bolca. Niye “spor haberleri” diyorlar ki? Futbol haberleri olması gerekmez mi? Biri dava açsa kazanır belki, “bizleri kandırıyorlar spor haberleri diyerek” diye. Şimdi diyeceksiniz “sen niye dava açmıyorsun madem çok biliyorsun?”. haklısınız ama benim ömrüm yetmez bu mahkemenin sonucunu göremeyebilirim. Canım ülkemde bir davanın ne kadar sürede sonuçlandığını hepimiz biliyoruz zira.
Futbol en çok sevilen, izlenen spor. Tamam belki bizde seviyoruz ama diğer sporların ne günahı var. Türkiye ye gelmesi için bi futbolcuya milyonlarca avro veriyoruz. Sonra da spor haberi diye bunların otunu b.kunu gösteriyoruz. Son yıllarda biraz basketbol haberleri yer alsa da yinede yetersiz. Mesela ata sporumuz güreş hani nerde ? niye bi güreş ligi yoık ülkemizde? Olsa güzel olmaz mı? Kırkpınar bile artık ilgimizi çekmez oldu. Yazık! Spor haberlerinde 1 dakika süre ancak bulabilir oldu, sadece başpehlivanın kim olduğunu biliyoruz mesela, hatta onu da bilmiyoruz son yıllarda.
Kötü yoldayız. Bir gün bir bakmışız futboldan başka bir şey kalmamış hayatımızda spor adına. Amacımız futbolu kötülemek değil zira çok severiz kendisini (popüler kültür  )
Ancak çocuklarımıza “topçu yada popçu ol” sözünü kullanmayalım. Kabul ediyorum parayı götüren bunlar. Ama spor haberleri diyerek bize sadece futbol varmış gibi gösterilmesinden bıktım.

No comments:

 
eXTReMe Tracker