Thursday, November 09, 2006

FATİH URAZ : Böyle sporcu alnından öpülür


15 yaşındayken geçirdiği tren kazasından sonra sağ kolunu tamamen, iki bacağını diz altından kaybeden, melek yüzlü bir gencin hayata küsmeyerek tüm özürlülerin örnek aldığı bir efsaneye dönüşmesinden, Cameron Clapp'tan bahsetmek istiyoruz.
Eğer geçen hafta içinde Münir Arıkan hocanın verdiği o enfes konferansı dinlememiş olsaydık, muhtemelen uzunca bir süre daha o muhteşem insan, inanılmaz sporcu Cameron Clapp'tan haberimiz olmayacaktı.

3 organını kaybettikten sonra bile, 'Çok mutluyum çünkü vücudum ve kafam hasar almadan kazadan kurtulabildim.' diyebilen engin görüşlü bir insanı itiraf edelim ki gereğince takdir etmekten aciziz.

Geçirdiği elim kazanın yalnızca iki sene sonrasında yürümeyi öğrenmekle kalmayıp, koşan, yüzen, golf oynayan Cameron Clapp, şüphesiz yüzyılın en önemli sporcularının başında yer alması gereken sıra dışı bir isim.

'Sağlıklı bir insanın başına felaketler gelinceye kadar etrafında olup bitenleri göremeyebileceğini' söyleyen Clapp, üç organı kaybetmenin çok zor olduğunu; ancak her geçen gün hayatın onun için kolaylaşmaya devam ettiğinden dem vuruyor.

Yüzyıllar önce söylenmiş bir Arap atasözünü ne zaman hatırımıza getirsek içimiz bir tuhaf olur. 'Ayakkabılarım yok diye üzülüyordum, ayaksız insan gördüm' özdeyişi sınırsız imkânlara rağmen bir türlü mutlu olmayı başaramayan günümüz insanının trajedisini, iç huzuruna niçin bir türlü uzanamadığını ne de güzel anlatır değil mi..? Cameron Clapp'ın destansı yaşamında şüphesiz beyni, gönlü ve çelik iradesi en önemli destekleri. Ondaki azme çağımızın sınır tanımayan gelişmiş teknolojisi de eşlik edince, ortaya koşmakla, yüzmekle kalmayıp sprint yarışlarına dahi katılabilen yaşayan efsane Cameron Clapp çıkmış.

Aslında onun daha önceden benzerine bile rastlamadığımız ilginç protezleri hakkında size bilgi vermeyi düşünmüştük. Sonradan bunun Cameron Clapp'a saygısızlık olacağına hükmederek vazgeçtik. O neredeyse yarısı eksik vücuduyla ortaya olağanüstü işler koysun, hakkında en ufak bir bilgiye sahip olanlar onun web sitesine bir kez bakmasın; hiç olacak iş mi? İngilizce bilmenize gerek yok; hiç değilse bir kerecik olsun o muhteşem sporcunun web sitesine girin ve ziyaretçi sayısını yükseltin. O konumdaki insanlara sarf edilmek amacıyla kurulmuş sitesine bağış yapmanızın ise ülke gerçekleriyle pek bağdaşmayacağını düşünüyoruz. Çünkü o kadar vicdanlı ve duyarlıysanız önceliği Cameron Clapp kadar gayretli, ünlü olmayan yurdum insanının özürlülerine vermeniz daha şık ve yerinde bir hareket olacaktır.

Büyük sporcunun önünde saygıyla eğilirken sizlerden de özürlü insanlara hak ettikleri sevgiyi ve ilgiyi esirgememenizi diliyoruz.

No comments:

 
eXTReMe Tracker