Saturday, March 10, 2018

Feghouli konusunda rakamlar ve performans farklı şeyler söylüyor



Feghouli konusunda rakamlar ve performans farklı şeyler söylüyor. Gol / asist noktasında kariyerinin en iyi sezonunu yaşıyor. Üstelik bunu da ligde ve kupada çıktığı 22 maçta başardı ki sezon henüz bitmiş değil. Galatasaray formasıyla 22 maçta 6 gol 8 asisti var, her 105 dakikada bir de skora katkı yapıyor.

2014 - 2015 sezonunda Valencia formasıyla 33 maçta 6 gol 5 asisti vardı ve tabela noktasında en iyi sezonu buydu. O dönemler Feghouli'yi transfer etmek hayaldi mesela, büyük bir piyasası vardı. Teknik ve daha önemlisi hızlı bir futbolcuydu. Hızı belki de en önemli özelliği dahi olabilirdi. Gol / asist noktasına takılmamak lazım, Arda Turan'ın Atletico Madrid performansları da böyledir ama oynadığı futbolu hatırlarsınız. Feghouli de o ayardaydı ve gerek sağ tarafta, gerek forvetin arkasında iyi bir görüntü sergiledi.

Feghouli henüz 28 yaşında, belki de en iyi olmasını beklediğiniz zamanlar. Valencia'dan sorunlu ayrıldı, daha doğrusu sözleşmesini sonlandırarak ayrılmayı bekledi. West Ham kariyeri ise hayal kırıklığı oldu ve bu da futbolunu biraz olsun geriye attı. Sezon başında yaşadığı sakatlıkla da hazırlık kampı yaşayamadı derken hala tam anlamıyla kendine gelebilmiş değil.

Buna rağmen böyle bir katkı sergileyebiliyor. Devamlılığı şu aşamada sorun, maçın genelinde aynı etkiyi gösteremiyor. Kaybettiği özelliği ise hızı, bazı anlar geliyor ki top dahi süremez noktada. Yine de tekniğiyle iş görüyor ve farkını ortaya koyuyor. Büyük bir futbol aklı olduğunu düşünüyorum. Özel futbolcu, size tek başına maç kazandırabilir. Devamlılığını sağlasa pozisyonu için zaten ligin en iyisi olacak.

Beklenen performansı bu olmasa da vazgeçemeyiz. Belhanda adına da bu geçerli, şampiyonluk yolunda kazanmak zorunda olduğumuz isimler. Feghouli'yi gerçek anlamda ancak yeni sezonda izleyebiliriz. Hazırlık kampı gerçekten çok önemli, fark ettiriyor. Onu kötülemekten, şimdiden sezon sonunu planlamaktan vazgeçmek gerekiyor. Şu verdiği etkiyi gösterebilecek 2. bir Galatasaraylı yok, en azından o pozisyonda.


No comments:

 
eXTReMe Tracker