Friday, May 09, 2014

Feyyaz ÇİFTÇİ Balıkesirspor Başkan Adayı Oldu

Süper Ligin yeni ekibi Balıkesirspor'un 15 Mayıs tarihinde yapılacak 44. Olağan Kongresi öncesi başkan adayları netleşmeye başladı. Kulübün eski yöneticilerinden Feyyaz Çiftçi, başkan adaylığını açıkladı. Beş yıllık yöneticilik hayatı boyunca yapılan doğru ve yanlış işler şahit olduğunu belirten başkan adayı, Balıkesirspor'un dikili bir ağacının olmadığını ve kendi tesislerinde belediyenin kiracı olduğunu bildirdi. 

Balıkesirspor başkan adayı Feyyaz Çiftçi, düzenlenen basın toplantısında adaylığını açıklarken, seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerini de anlattı. Mekan Cafe'de düzenlenen toplantıya Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Sözlerine 38 yıl aradan sonra Süper Lige çıkma başarısı gösteren Balıkesirspor'u tebrik ederek başlayan Çiftçi, kulüp bünyesinde ki yöneticilik geçmişinden söz etti. Geçmiş yönetimlerde asbaşkanlık, sağlık komisyonu başkanlığı ve kulüp doktorluğu gibi görevlerde bulunduğunu hatırlatan Çiftçi, "Faal bir yöneticilik hayatım oldu. 2013-2014 sezonun altıncı haftasında malum bazı sebeplerden ötürü kulüp yönetimden istifa ettim. Çeşitli tarihlerde zamanı geldiğinde kulüp yöneticiliğine talip olacağımı söylemiştim. Süreç dahilinde sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur beyefendi de bizi kulüp başkanlığına layık gördüğünü ve desteklediğini belirtti. Bunun ardından her kesimden aldığımız destekle güçlü bir yönetimle Balıkesirspor yönetimine talip olduk." dedi.

"ALTYAPI İÇİN BALIKESİRSPOR KOLEJİ KURULACAK"

Beş yıllık yöneticilik hayatı boyunca yapılan doğru ve yanlış işler şahit olduğunu belirten Feyyaz Çiftçi, Balıkesirspor'un 5 sezon içinde 3 tane lig atladığını ve geçmişte görev yapan herkesin emeği olduğunu bildirdi. Mevcut Başkan Tuna Aktürk'ün başarılı bir sportif başkanlık dönemi geçirdiğine dikkat çeken Çiftçi, bazı eksiklerin olduğunu vurguladı.

Balıkesirspor'un bugün dikili bir ağacı bulunmadığına işaret eden başkan adayı, "Balıkesirspor kendi tesislerinde belediyesinin kiracısıdır. Otobüsleri belediyeden gelir, çalışanlarının çoğu belediyeden maaş alır. Çimlerin bakımını belediye yapar. Yemeği iaşesi ve yakacağı belediyeden gelir. Balıkesirspor bugün maalesef kendi ayakları üzerinde durması mümkün olmayan bir kulüptür. Sportif anlamda belli bir seviyeye gelmiştir. Fakat kurumsallaşma ve ekonomik anlamda Balıkesirspor henüz istediği noktada değildir. Bunun başarılması için yönetime talibiz." diye konuştu.
    Altyapının önemine de değinen başkan adayı Feyyaz Çiftçi, Balıkesirspor Koleji projesiyle bunun çözüleceğini anlattı. 
    Başkan adayı, Balıkesirspor'un Süper Lige çıkmasıyla bir sinerji yakalandığını, bunun bir fırsata dönüştürülmesinin şart olduğunu vurguladı. Kulübün idari anlamda amatörce yönetildiğini savunun Çiftçi, acil olarak çözülmesi gereken diğer bir konunun ise store olduğunu hatırlattı.
Konuşmasının sonunda soruları da cevaplandıran Balıkesirspor Başkan adayı Çiftçi, seçilmeleri halinde mevcut teknik heyetle çalışacaklarını sözlerine ekledi...

No comments:

 
eXTReMe Tracker