Saturday, April 07, 2007

TESYEV çalışıyor

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı, engelliler sporuna destek olma ve tanıtma konusunda tüm gücü ile çalışıyor. 9 Nisan Pazartesi günü İstanbul'da Alman Milli Takımı'nın Antrenörü Peter Richarz'ın yönetiminde toplam 4 gün sürecek antrenör kursları başlıyor.
Daha sonra Mayıs ayı içinde tüm Türkiye'deki bedensel engelli spor kulüplerinin başkanları toplantıya davet edilerek, engelli sporunun geleceği hakkında fikir alışverişinde bulunulacak. Bu arada öğretim bursu verdiği 200 den fazla engelli üniversite öğrencisi 28 Nisan'da İstanbul'da bir araya gelecek. Bu toplantılar Ataköy'de Olimpiyat Evi'nde yapılacak. Bu bakımdan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne bu konularda engelli insanlarımıza verdiği destekten ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Daha sonra Mayıs ayında 1999 Sakarya depreminde antrenörlerimizi eğitirken hayatını kaybeden Alman antrenörler hocası Dr. Jochen Trawinski adına uluslararası bir turnuva düzenlenecek.
Ağustos ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'nın küçük bir denemesi olacak olan turnuvada, Almanya, Fransa, İngiltere, Polonya, İsrail'in yanında Milli Takımımız da katılacak. Tüm bu etkinlikler zorlukla da olsa bulunan sponsorlarla yürütülüyor. Bunların başında da Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü, İddaa, Türk Henkel Grubu geliyor.


Ataköy'de buluşalım
TESYEV, ülkemizdeki insanlara engelliler sporunu tanıtmak ve sevdirmek için bu çabaları gösterirken, ilgili federasyonlar maalesef aynı duyarlılığı gösteremiyor. Bunun en son örneğini de önümüzdeki pazartesi günü yaşayacağız. İstanbul Ataköy'de Ahmet Cömert Spor Salonu müsait olmadığı için, Galatasaray - İzmir Büyükşehir Belediyesi Geçlik ve Spor Kulübü gibi önemli bir derbi maçı pazartesi gün aynı salonda saat 14.00'te oynanacak.
Federasyonumuz neredeyse Galatasaray'a ortada hiçbir şey yokken, bir maç seyircisiz oynama cezası vermiş gibi oldu. Bu yanlışlığı düzeltecek olan da yine o gün işlerinden, okullarından izin alabilecek Galatasaray taraftarlarına bağlı. 9 Nisan Pazartesi günü saat 14.00' de Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu'nda buluşalım.

No comments:

 
eXTReMe Tracker