Saturday, April 07, 2007

Daum, Üç Büyükler’i geçti

HAFTA içinde ajanslara düşen bir haber ilgimi çekti. Alman 2.Ligi’nde mücadele eden Köln’ün seyirci ortalaması Türkiye Ligi’nin en çok seyirci toplayan takımı Fenerbahçe’yi geride bırakmıştı. Köln 41 bin 792 ortalamayla oynarken Fenerbahçe 39 bin 542 seyirciye ulaşmış. Bununla da kalmamış Daum’un ekibi Beşiktaş ve Galatasaray’ın toplamından daha fazla seyirci önünde yapmıştı maçlarını..

Geçtiğimiz Dünya Kupası’nda Almanya’daki modern statları gördükten sonra bir de bu rakamlarla karşılaşınca, seyirci profili olarak nerelerde olduğumuzu bir kez daha fark ettim. Sadece stat yapmakla olmuyor demek ki. Fenerbahçe’nin 52 bin kapasiteli stadı var, ama 39 bin ortalamaya oynuyor. Oysa bir Liverpool, Chelsea, Manchester, Bayern her maçını kapalı gişe oynuyor.

Stat yapmanın dışında tribünlerdeki olayların, küfürlerin ortadan kalkması gerek. Statlara gidiş-geliş için daha fazla ulaşım aracı gerek. Bu tür önlemler alındıktan ve belli adımlar atıldıktan sonra Avrupa’daki seyirci rakamlarına ulaşabiliriz...

Aksi halde seyircisiz oynanan maçlar, küfürler, bıçaklar, taşlar, sopalar derken o rakamlara ulaşmak da bir gün hayal olabilir.

No comments:

 
eXTReMe Tracker