Friday, May 02, 2014

Arda Turan için ne dediler?




Mehmet Demircan 
Bir kez daha itiraf etmeliyim; Arda'nın Atletico'da bu kadar kısa sürede, “Halk Kahramanı” ilan edileceğini hiç tahmin etmemiştim doğrusu. Açıkçası futbolun ‘profesörleri’ dahi inanmamıştı. Olsun, kimse mükemmel değildir. Fakat mükemmel olan bir şey varsa, o da Arda’nın futboludur! Futbol hayattır, bu harika çocuk da bize olağanüstü performansı ve mükemmel golleriyle hayat veriyor.
 Ömer Üründül 
Türkiye'den bir çok yetenekli oyuncu çıkıyor ama mühim olan profesyonelce yaşamak ve kendini yetiştirmek. Arda büyük bir yetenek ama Türkiye'de hiçbir zaman günümüz futbolunun gerektirdiği fiziki güce ulaşamadı. Zaten bizim futbolcuların bu güce ulaşması genelde mükkün olmuyor. Arda, disiplinli ve savaşçı bir takıma gidince oranın şartlarına uyum gösterdi, kendisini kanıtladı.

 Bülent Timurlenk
 Arda Turan dünyanın en iyi futbolcusu değil, kariyeri boyunca olamayacak da ama Arda kazanmak için iki şartı yerine getiriyor. Çok çalışıyor ve hayal kuruyor. Onun hayalleri hiç bitmez, 3 yıl önce "Madrid'de Real ve Barça'yı geçebiliriz" dediğinde İspanyol gazeteciler hafif alaycı bakışlarla gülmüşlerdi ona. O gün oradaydım, Arda'yı tanımıyorlardı. Şimdi aradan geçen 3 yılda Arda, onlara hayallerinin gerçek olabileceğini gösterdi.

 Levent Tüzemen
 Başarısındaki en büyük pay Madrid'de bulduğu huzurdur. Türkiye'de attığı her adım takipteydi. İspanya'da sadece futbolu ve başarıları konuşuluyor. Kendi çıkarları ve raytingleri için onu karalamaya çalışanlara Arda'nın başarısı kapak olsun.
 
Ersin Düzen
 Arda Turan, Atletico Madrid'e transfer olduğunda onu eleştirenler şimdi neler düşünüyorlardır kim bilir... Arda, Diego Simeone'nin yarattığı takımın en önemli parçalarından biri. Bu başarıdaki en önemli sebep ise gittiği günden bu yana kendini geliştirmesi ve yetiştirmesiydi.

Güntekin Onay
Arda, Atletico Madrid'e gittiğinde bu ülkede “Neden Atletico'ya gitti, keşke büyük takıma gitseydi, A.Madrid kim?” gibi çapsız yorumlar yapıldı. Ki Avrupa'ya transfer olan en pahalı Türk futbolcu olarak gitmişti.. Arda, insan olarak sıcak kanlı, pozitif, komplekslerden arınmış, dost canlısı güleryüzlü, harika bir kişilik. Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa Avrupa Ligi, Süper Kupa ve Devler Ligi kupasıyla Avrupa'da kaldırmadığı kupa kalmayacak.

No comments:

 
eXTReMe Tracker