Monday, December 17, 2007

Yaşasın tabela!

Tabelayı yazan, ama içini futbolla dolduramayan Beşiktaş, hep punduna getirip galibiyetler alıyor


Futbolun elbette en belirleyici etkeni goldür. Hele ki, sayıların öne geçtiği dijital kültür çağında herkes skor tabelasına bakarak mutlu olabilir.
Beşiktaş gibi istikrarsız, çelişkilerle dolu bir sezon geçiren bir futbol takımı için üç golle maç kazanmak, taraftarlarını mutlu etmeye yeter.
Bu maçın dört golcüsünü de alkışlayalım. Gerçekten göz zevkimizi okşayan, beceri ve teknik gösterisiyle skoru belirlediler. Tello'nun artık iyice "Sergen'leşen" frikik golleri futbolu seven herkesin ruhunu okşuyor. Serdar Özkan'ın emektar kaptanından gelen ortayı soluyla çakması da çok güzel. Ben kendi adıma Bebbe'nin kornerden gelen topa kafa vuruşunu da beğendim. Ve onca kornere rağmen Bobo ve Nobre'nin bu vuruşları niye beceremediğini düşünmekten kendimi alamadım. Günün en güzel gollerinden biri de Delgado'nun yaklaşık 35 metreden Serkan Kırıntılı'yı avladığı o muhteşem vuruştu. Geçen yılın bir var-bir yok Arjantinli'si, bu yıl takımın liderliğine soyunmuş. Attığı gollerin hepsi kişisel beceri, görüş ve vuruş güzelliğini içeriyor. Bir de bu kadar çok top kaybıyla oynamasa herhalde daha etkin olacak.
Goller güzel, tabela sevimli de... Beşiktaş'ın, sahanın her yerinde sağlam ve dengeli bir futbol oyunu oynadığını, savunmada rakibine pozisyon vermeyen garantiler sunduğunu, hücumda da çift santrfor Bobo ve Nobre ile sayısız pozisyona girip şut ve gol attığını söyleyebilir miyiz ?
Tabelayı yazan, ama içini futbolla dolduramayan Beşiktaş, hep punduna getirip galibiyetler alıyor. Ama şunun şurasında ligde ilk yarının bitimine bir hafta kala hâlâ zirvenin en istikrarsız, sezonun en çelişkili takımı yine de Beşiktaş !
Sayılarla avunmak kolaydır.
Ama bu futbolu savunmak o kadar kolay değil!..

No comments:

 
eXTReMe Tracker