Monday, October 30, 2006

Hayrettin ALBAYRAK :Neden Olmasın?

Photobucket - Video and Image Hosting

Yeni teknik kadro, yeni bir heyecanla bu akşam ligin güçlü ekibi Büyükşehir önüne çıkıyoruz. Kayıhan dönemini enine boyuna tartıştık, uzatmanın bir faydası yok. Büyük umutlarla getirilmişti Kayıhan, her istediği yapıldı ama bekleneni veremedi. Kan değişimi en doğrusuydu. Bu akşamki maça Ramis Soydaş ile Fatih Uraz birlikte çıkartacaklar takımı. Gelen haberler Uraz'ın sistemde değişiklik yapacağı yönünde. Kayıhan döneminde 4-4-2 oynuyorduk, Uraz sistemi 3-4-2-1 gibi düşünüyormuş. Üçlü savunma, dörtlü orta saha, tek forvet, forvetin arkasında ikili. İleri uçta Mehmet Akdemir, arkasında Burhan ve Özgür Karakaya düşünülüyor. Orta sahanın sağında Haydar, solunda Ersin, göbekte Serhat ve Deniz. Savunmada Mehmet Kahriman ile Muhammed'in yeri garanti. Üçüncü isim büyük olasılıkla Özgür Vurur olacak. Kalede herhalde Taylan görev yapacak. Eski sistemde işler pek iyi gitmiyordu. Futbolcuların özelliklerini düşünerek en faydalı sistemi hayata geçirmek gerekirdi. Bu yeni sistem tutar mı, onu zamanla göreceğiz. Ama bir değişim şarttı.
Rakip zorlu. İstanbul Belediye genç yeteneklerden kurulu bir ekip. Bana göre bu ligden direkt çıkmaya en yakın takım. Yeni hocayla bu ilk maçın zorlu bir rakiple olması iyi değil kuşkusuz ama bakarsınız bunda da bir hayır vardır. Kuşkusuz galibiyet için oynayacağız ama 1 puanın da kötü bir sonuç olmadığını düşünüyorum. Cihan, Dobra ve Koray yok. Dobra olsa, hücum gücümüz fazla olurdu. Bu akşam puan için mücadele etmemiz, koşmamız, savaşmamız gerekiyor. Çünkü rakibin en büyük silahı bu. Onlar koşarken, biz seyredersek hava alırız. Aynı şekilde karşılık vereceğiz ki, istediğimizi alalım. İki hafta aradan sonra Özgür Karakaya takıma dönüyor. Önemli bir avantaj bu. Özgür, Özgür gibi oynarsa Büyükşehir savunmasına zor anlar yaşatır. Zaten Özgür gününde olduğunda onu tutabilecek kimse yok. Büyük umut beklediğimiz Deniz'den 10 hafta geçti, ses çıkmadı. Artık patlama yapsın, ağırlığını koysun diye bekliyoruz. Bu akşam iyi bir fırsat Deniz için. Rakip dişli, TV yayını var, Türkiye'nin gözü Olimpiyat Stadı'nda olacak. Deniz, havayı sever, şöyle bir döktürsün de Deniz bitmiş diyenlere en güzel yanıtı versin, utandırsın herkesi. Orta sahada bir savaş olacak bu akşam. Deniz yine eli belinde oynarsa hem kendisini rezil eder, hem takımı.
Mehmet Kahriman'a, kaptana güvenimiz sonsuz. Savunmaya çok işi düşecektir. Kaptan yönetimindeki defansımız inşallah gününde olur. Son maçlarda kanatlarımız iyi çalışıyor, Haydar bir hayli formda. İnşallah aynen devam eder. Ersin'den biraz daha fazla gayret bekliyoruz.
Daha önce yazmıştım, bu akşamki maç bizim ligde hangi hedef için oynayacağımızı göstermesi açısından önemli. Kazanırsak, ilk 2 için umutlanabiliriz, aksi durumda Play-Off'a razı oluruz. Ben umutluyum. Puan alırız diye düşünüyorum. Son anda bir aksilik olmaz, Allah izin verirse bu sezon ilk defa Kocaelispor'u deplasman maçında izleyeceğim. Şu Olimpiyat Stadı'nı bir göreyim. Biliyorsunuz Olimpiyat Stadı'nın rüzgarı meşhurdur. Dileğimiz, beklentimiz bu akşam Olimpiyat Stadı'nda Körfez rüzgarının esmesi. Kocaelispor'umuza bu akşam gönülden başarı diliyorum.
Son bir not: korfez.org sitesinde, "Kan değişimi faydalı olur mu?� sorusunun yer aldığı ankete katılanların yüzde 74'ü evet, yüzde 26'sı ise hayır demiş. Resmi sitede "Büyükşehir maçının skoru ne olur?� sorusunun yer aldığı ankette yüzde 53'lük oran kazanırız, yüzde 26'lık oran kaybederiz, yüzde 21'lik oran ise berabere biter yanıtını vermiş. Taraftar, kan değişiminin takıma olumlu yansıyacağı görüşünde. Haydi hayırlısı bakalım.

No comments:

 
eXTReMe Tracker